toughening up inför ryssland

"Om ni inte vill riskera att åka vilse så bör ni lära er det kyrilliska alfabetet, så att ni kan läsa skyltarna på stationerna och följa skyltarna vid byte av tåg. Man kan klara sig under kortare resor genom att räkna hållplatserna och följa folkmassorna not närmaste utgång." (Bra fraser att kunna: Jag skulle vilja köpa film till kameran. Mne nuzjna plonka dlja etovo apparata. Kanske inte en jättebra fras men något måste man ha att säga ifall folk skulle upptäcka att man förföljer dem.)

"Dessvärre är bussarna överfulla, håller inte tidtabellen och är otillförlitliga." (Bra fraser att kunna: Dåligt, mannen. Plochoj, muzjskoj.)

"Gå inte in i Grojikparken nattetid och se upp för svartväxlare och prostituerade."  (Bra fraser att kunna: Vad kostar det per natt? Kakaja plata za sutki? samt Kan jag betala med det här kreditkoret?  Mozjno platit' po etoj kreditnoj kartotjke?)

"Shorts ogillas överallt förutom på stranden" (Bra fraser att kunna: Jag vill anmäla en stöld.   Menja obokrali. Har man blivit bestulen är man alltid ett offer. Folk sympatiserar med offer och glömmer snart att man bär shorts.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback