johan glans, se upp

Humorskämt nr. 1


Suger.


Humorskämt nr. 2

Plastikkirurger suger fett.

Humorskämt nr. 3

Det var fullt på Systembolaget.

Humorskämt nr.4

Det var packat på Systembolaget.


bananer

Någon betalade 1100 dollar  på eBay för leprechaunskissen.  Kungen som spenderar pengarna han fick från Svenska Akademien?
tanken räknas bara om det inte var en skitdålig tanke, thank you very much

Med anledning av sin sextionde årsdag fick kungen idag massa presenter. "Jag vill också" tänkte jag men efter att ha konsulterat SVT-texts nyhetsbakgrundssidor ändrade jag mig. Detta är bl.a vad kungen fick:

Från Försvarsmakten: Seminarium kring försvarets framtida roll och utveckling i en globaliserad värld. Näe, vill inte. 

Från Svenska Akademien: Gåva på 100 000 kronor till Ungt ledarskap. Vill inte ha hundratusen om jag måste ge bort dem til några jävla ungar som bara kommer supa upp dem.

Från Sveaskog AB: Kulturexkursion i Småland, boken De gamle och skogen kulturarvet i skogslandskapet, bidrag till kungens insamlingsstiftelse Ungt ledarskap. Nähäru.

Från Kungliga Vetenskapsakademien: Symposium Förödande förvaltning, hur har fiskare och annan mänsklig aktivitet påverkat våra hav och sjöar? No way, José.

Från Sveriges landshövdingar: Ett nationellt symposium 2007: Vatten, vårt ekosystems framtid. Nej. Vill inte ha.  (Kungen: Fantastiskt fint. Strålande. Jag: Liar liar, pants on fire.)mera från storstaden

Förutom äventyr bjöd Storstaden på ett stort utbud av människotyper. Det jag syftar på är inte den uttjatade polariseringen östermalm/södermalm . Inte heller "etnisk mångfald" vore en korrekt gissning. Den indelning jag syftar på är en indelning av människor som fanns långt innan folk började köpa tantväskor med löjligt sigill , långt innan debutromaner började prisas för att de handlar om de nya svenskarna. Indelningen jag syftar på är mycket mer grundläggande än så: indelningen av galna och icke-galna människor.

I enlighet med vad som är brukligt för storstäder har även Storstaden sin beskärda del av människor med dubiös psykisk stabilitet. Dessa människor är inte spritt språngande galna, det vore fel att tro men det är någonting med dem som inspirerar till...tveksamhet. Pojke som placerade sig mittemot mig på tåget häromdagen får tjäna som exempel. Eftersom jag satt och läste hoppades jag att Pojke skulle vara någorlunda rimlig i sitt beteende under tiden han skulle sitta mittemot mig. Dessa förhoppningar kom genast på skam när Pojke efter bara någon minut reser sig upp och plockar upp Metro från tåggolvet utan att ägna en tanke åt antalet med hundbajs insmorda skosulor som antagligen trampat på tidningen. Detta är alltså inget som bekymrar Pojke utan han blir enbart glad när han finner att dagens sudoku fortfarande är olöst. Ur sin till synes omotiverat stora (och lika omotiverat fula) ryggsäck plockar han upp sitt pennskrin som även det är omotiverat på en massa sätt och lika många vis. Pennskrinet var av typen man hade och uppskattade i lågstadiet, ett sådant som ser ut som en stor plånbok med dragkedja och inuti finns små resårband man stoppar in pennorna i. Uppskattningen för ett sådant pennskrin brukade blekna fort när kraven på pennanvädning förändras i takt med avancemang i skolan. Från att ha varit något av en statuspryl blev denna typ av pennskrin snabbt utbytt mot något mer rimligt. Förutom att det tog för stor plats för att vara ett så oansenligt föremål som ett pennskrin var det inte praktiskt att varje gång behöva dra upp hela dragkedjan för att komma åt innehållet. (Ett dumt argument kan tyckas men som sagt, ökad pennanvändning resulterade i denna insikt.) Ett sådant pennskrin hade alltså Pojke och när han valde mellan pennorna gjorde han det på samma sätt som en kirurg kan tänkas välja mellan skalpeller eller på samma sätt som en konstnär kan tänkas välja mellan olika nyanser av blått: en hand som sakta cirklar över de olika valmöjligheterna för att kanske uppehålla sig en sekund medan man i sinnet föreställer sig hur ett visst val skulle falla ut innan man överger det och slutligen bestämmer sig för ett annat. Ett tillvägagångssätt som kanske inte är helt självklart när det gäller val av penna. Pojkes motsvarighet till skalpell och blå nyans blev i alla fall en tjock stiftpenna som såg ut att ha kostat mer än 50 kronor vilket är alldeles för dyrt för en stiftpenna. Ja. Alldeles.

Trots de i förhållande till uppgiften omständliga (omständlig/omständig, talk amongst yourselves) förberedelserna gav Pojke upp på sudokut efter bara någon minut och slängde tidningen på sätet brevid med. Ja, han knyckte verkligen till med handleden och slängde tidningen bredvid mig. Galet beteende från den galne pojken som efter ytterligare en minut tog tidningen igen för att på nytt försöka sig på sudokut. Kanske trodde han att hans dyra superpenna bara hade behövt samla sig, nyss utkommen ur pennskrinet som den var. Pojke insåg dock snabbt att han inte heller denna gång skulle lyckas lösa sudokut och slängde tillbaka tidningen på sätet bredvid mig med samma knyckande handled som jag nyss beskrev. Fortsatt galet beteende från den galne pojken. Därefter följde en period fri från galenskaper men å andra sidan fylld av irriterande moment som tillsammans uppnådde graden galenskap; hostningar, frekventa öppningar och stängningar av ryggsäck, applicering av kräm ur tub på läppar (ovanligt beteende), ben som inte kunde sitta still, fötter som sparkades och ett ständigt snörvlande. Efter detta började han med ett nytt beteende som ensamt räckte för att kvalificera det som galenskap. Med sina fötter drog han till sig en tidning som halvt låg under mina fötter och började föra ett prasslande oväsen med tidningspappret genom att dra sina fötter fram och tillbaka över det. För att få Pojke att sluta upp med galenskaperna pressade jag mina fötter lite hårdare mot tidningen så att den inte skulle bli lika lätt att förflytta. Utfallet av detta blev inte som jag hade önskat. Pojke fortsatte! Ett säkert tecken på galenskap.

Trots att jag inte sagt det hade jag ju för länge sedan slutat läsa min bok, dels på grund av all galenskap med tillhörande oväsen Pojke förde dels på grund av den allmänna, i brist på bättre ord, disharmoni som uppstått bland mina medpassagerare. Tåget hade varit stillastående ett antal minuter utan att rapporter om tekniska fel kommit. Folk tittade frågande på varandra, tittade bakåt, åt sidan och genom fönstren som för att själva finna orsaken till tågets immobilitet. Till slut meddelandes det högtalaren att man hade ett “ordningsproblem”. Nu när orsaken till stillaståendet var känd slutade folk att titta bakåt, åt sidan och började istället säga "ordningsproblem?" om de befann sig på tåget i sällskap med någon de kände och de som var ensamma ombord tänkte för sig själva “ordningsproblem?”. Eftersom jag tillhörde den sistnämnda gruppen undrade jag för mig själv vad det var för ordningsproblem som tänkas kunnat ha uppstått: Dödsfall? Kvinna med värkar? Svimning? Det naiva i dessa mina förslag till typ av ordningsproblem vittnar med tydlighet om hur man omärkligt förändras i Småstaden. Inte ett enda av mina förslag inkluderade galenskap vilket visade sig vara källan till ordningsproblemet. Genom dörren till förarhytten hördes en röst på enintercomradio förklara för någon annan i en annan intercomradio att det fanns en man ombord på tåget med ett alldeles uppenbart ogiltigt färdbevis (en av många regler som tänjs i Storstaden). Han både vägrar att kliva av tåget och betala, meddelande den ena intercomradiorösten. Vad ska vi göra då, frågade den andra intercomradiorösten. Vi får tillkalla Ordningsmakten, svarade intercomradioröst nummer ett. Tillkalla Ordningsmakten till ett lokaltåg på grund av galenskaper med färdbevis . Det räcker också ensamt för att kvalificera sig som galenskap.


Här är Pojkes olösta sudoku. Galenskap att inte kunna fylla i fler än fyra rutor trots upprepade försök.


Pojkes sudoku.

post scriptum

Jag tar tillbaka uttalandet att post scriptum spelat ut sin roll i dokument skriva på dator. Jag har nämligen kommit över ytterligare information om Johan Glans (stor svensk komiker) och Johanna Lind (rökfri förebild för unga) och för att publicera denna information insåg jag att ett post scriptum var oundvikligt vilket ju helt motbevisar mitt påstående att post scriptum numera skulle vara överflödiga. En snabb googling (ett av de nya orden i SAOL 13th ed. månne?) visar att både Johan Glans och Johanna Lind (röker ej samt förebild) går att boka till events och kick-offs. Vid varje artist finns dennes status angiven. Johan Glans status är "etablerad" och Johanna Linds (non-smoking role model) är "namnkunnig". Här uppstår en fråga: Hur har Swealandz Artistförmedling definierat begreppet namnkunnig? Eftersom de inte presenterar några definitioner återtstår att leta upp andra artister med statusen namnkunnig. Bland resultaten finner man bland andra Kristin Kaspersen (28 000 - 50 000 kr. Galna bananer.), Kent (50 000 eller mer. Galna bananer.), Kristian Luuk (ospecificerat pris. Ospecificerade priser kan lätt bli galna bananer) och Leila K (ospecificerat pris. Priset blir nog ingen galen banan. Men hon är.). Vad jag vill komma fram till är att alla dessa personer är mycket mer namnkunniga är Johanna Lind (den rökfria förebilden). Men å andra sidan förstår jag Swealandz Artistförmedling. Vad skulle de annars ange som status för Johanna Lind (förebild som inte röker)? "Helt jävla okänd, inte ens hennes egen morsa vet vem hon är."?

äventyr i storstaden

Storstaden bjuder på så många äventyr. En vardagskväll vid en tidpunkt som var tillräckligt sen för att människor skulle känna samhörighet med varandra men ändå tillräckligt tidig för att samma människor inte skulle börja prata med varandra förvandlades ett enkelt besök på McDonalds till en upplevelse värdig ett ”kära dagboken”. Vid ett av långborden som ingår i McDonalds försök till förnyelse satt ingen mindre än den store svenske komikern Johan Glans. Trots sin storhet är det många som inte vet att Johan Glans heter just Johan Glans. Jag lägger därför in en bild på Johan Glans så att ni kan säga saker i stil med ”Jaha, är det han.” eller ”Men han vet jag ju vem det är.”  eller ”Jo men är det inte han som utsågs till årets manliga komiker vid svenska Stand Up-galan 2003 ” eller ”Men det där är ju han som spelade Nisse Hult i SVT:s nöjessatsning med namnet Nisse Hults historiska snedsteg som sändes under våren 2006 i sex stycken halvtimmeslånga avsnitt med manus och regi av Calle Åstrand.”

Johan Glans i all sin glans.

Ni som fällde någon av ovanstående kommentarer när ni såg bilden på Johan Glans bör även vara bekanta med det faktum att Johan Glans talar lustigt då han inte är från Storstaden utan från Eslöv. Ja, jag visste inte heller var det låg men här är en karta som illustrerar att Eslöv inte är Storstaden.


Eslöv


73% av Eslöv kommuns yta utgörs av åkermark. För fler finurliga fakta om Johan Glans hemkommun kan man besöka
Eslöv kommuns hemsida alternativt ringa Eslöv kommuns telefonväxel på 0413-62 000. (Men gör inte det. Det syftar inte till något.) I alla fall, Johan Glans, Eslöv, pratar konstigt. Med sig på McDonalds hade han två vänner som också pratade som om de kom från Eslöv. Frågan som direkt infann sig var: Har Johan Glans träffat på dessa män från Eslöv i en förening för Eslövbor i Storstaden eller tog han med sig dem från Eslöv när han flyttade? Om detta tvistar de lärde.
Värt att notera är att det inte vid något tillfälle skrattades vid Johan Glans bord vilket man kanske skulle kunna ha förväntat sig från ett sällskap som bröt bröd med årets manliga komiker 2003.

Andra berömdheter som siktats i Storstaden är Johanna Lind. Här tror jag inte att en bild kommer att ha samma effekt som ovan och leda till ett ”it’s fun to put a name to a face” och det är därför lika bra att jag talar om att Johanna Lind är 1993 års fröken Sverige. För enkelhetens skull och för att eventuellt hjälpa minnet på traven lägger jag in en bild på Johanna Lind iklädd folkdräkt från hennes dagar som rökfri förebild och ambassadör för Sverige.  Eftersom Johanna Lind är okänd för de flesta är det onödigt att fördjupa sig i andelen åkermark i hennes hemkommun.
Johanna Lind, fröken Sverige

För övrigt anser jag att post scriptum spelat ut sin roll i dokument skrivna på dator.

[rubrik överflödig]

                                                        Grizzly man

"I'm sure gay people have problems too."
om hur jag har det i småstaden

Eftersom många frågar om hur jag har det i Småstaden tänkte jag ägna detta inlägg till att försöka berätta lite om hur jag har det.


 Jag bor vid pilen.
Här är huset jag bor i. Jag bor vid pilen. Som ni ser så ligger det  vid en stor korsning vilket jag inte är helt nöjd med så jag har börjat fundera på om jag kanske ska flytta.
Det bor en massa trevliga människor i mitt hus. Nedan presenterar jag några:


David
Detta är David. Han sysslar med fysik om dagarna. Detta är David. Han sysslar med fysik om dagarna. Faktum är att jag tog den här bilden på honom när han fick något pris för en uppfinning han hade gjort. Alla vi som bor på hans våning följde med och det var faktiskt riktigt roligt! =)

Dañel
Min granne. Det här är Dañel och han är också trevlig. Han bor inte på samma våning som David och jag men han följde med på Davids prisutdelning ändå. Det tycker jag vittnar om vilket social kille han är. För det är han! Världens goaste! På dagarna arbetar han på biblioteket nere på stan men det är på kvällarna som han gör det han älskar: Spelar musik. Enligt honom själv är det därfär han bär den
där Havannahatten, så att alla ska se att han är en musiker. Och visst ser han lite ut som en rocker? =P

Luka
Detta är Luka. Hon bor på andra våningen.Det här är Luka och som ni ser så är hon lite äldre men det är inget man tänker på för hon är också världens goaste! Häromdagen till exempel tipsade hon mig om hur man kunde göra risotto på ett jättesmarrigt sätt. Och det blev verkligen jättegott! Men jag tänker inte säga vad det var för det är hemligt. (hihi)

Sandy
Det här är Sandy. Ååå, Sandy! Han ska alltid spexa till det! =D Han bor högst upp i huset så han och jag brukar hinna skvallra ganska mycket i hissen eftersom vi båda ska högt upp.

Lisa
 Här har vi Lisa. Hon är från USA men är i Småstaden för att göra något internationellt projekt om barnomsorg. Jag måste tyvärr erkänna att jag inte rikigt vet vad projektet går ut på men det verkar väldigt spännande!


Här är kvarterskrogen där jag och olika vänner äter ibland:
Kvarterskrogen (Bilden på Sandy är från när han och jag var här och åt förra helgen. Det var jättetrevligt och jättegott. Jag åt ananas- och örtmarinerad kyckling med ris. Mums!)


Tja det var lite om hur jag har det. Hoppas ni känner att ni vet lite mer nu. =)the mile hi-larious story of three airline hostesses on a round-the-world manhunt

Jag skulle gärna vilja säga något spektakulärt, något extraordinärt, något som skulle få en att säga saker i stil med "Hallelujah, praise the Lord" eller "I once was blind but now I see" eller  "Bereden väg för Herran!" eller "Nu tändas tusen juleljus" eller "Nu är det kokta fläsket stekt". Tyvärr har jag inget som skulle framkalla att man utbrister "Hallelujah, praise the Lord" eller "I once was blind but now I see" eller  "Bereden väg för Herran! " eller "Nu tändas tusen juleljus" eller "Nu är det kokta fläsket stekt".  Det enda jag har att säga är piloten och styrman på dagens flygning verkar ha läst mitt tidigare inlägg och insett det rimliga i mina funderingar. Jag ser ingen annan anledning till varför de annars helt plötsligt slutat informera flygpassagerarna om höjder uttryckta i fot.

Frequent flyer med bonuskort (jag) - Flygplansbesättning (också frequent flyers men antagligen utan bonuskort. De lär väl få bonusar utan bonuskort ändå.)  Jag - dem i alla fall: 1-0.typ kul

Typ kul.


you're a good man, sister

Vi var och såg The Tiny. Mycket bra! Tyvärr ställde sig ett par orimliga utbytesstudenter precis framför oss och ägnade tiden de stod framför oss med att tala på sitt konstiga språk.  Jag hörde först inte vilket språk de talade och utgick därför från att de var malteser. Ironsikt nog påminde de en aning om riddarfalkar. Det hela var mycket förbryllade. Vad gjorde ett par malteser i Småstaden? Eftersom jag inte visste utgick jag från att de letade efter guld. Dock visade det sig att de var portugiser vilket gjorde att guldteorin med ens kändes osannolik. Men fortfarande, vad gjorde ett par portugiser i Småstaden? Ställde sig framför folk på The Tiny uppenbarligen.

det är inte rimligt

Nu har Vädret övergått från att bara vara för jävlig till att vara orimlig. Vädret verkar har tappat all verkligehetsuppfattning och kontakt med omgivningen och blivit orimlig. Jag kan inte vara annat  mållös inför denna orimlighet av orimlig magnitud. Det hela är upprörande. För att inte säga orimligt.

bonjour paresse

Till följd av information jag tagit del av har jag beslutat mig för att omdefiniera begreppet lat: 

Nn är så lat att hon inte ens ids gå ut och köpa mjölk utan låter sin pappa köpa pulvermjölk åt henne från Kina.

Ett annat begrepp som i och med denna omdefinition även omdefinieras är: bortskämda jävla unge!

fyi

Detta inlägg publiceras i det just nu så omtalade allmänhetsintresset. Det publiceras även till viss del för att jag ska få utlopp för min egen frustration.

Det heter citattecken/citationstecken. Inte situationstecken.

Sammanfattning:
Citattecken/citationstecken: Yey
Situationstecken: Ney