i'm just sayin'

Kära flygbolag och verk som ansvarar för drift och utveckling av statens flygplatser för civil luftfart, för flygtrafiktjänst i fred för civil och militär luftfart, samt för utbildning av flygledare,


Imorgon fredag planerar jag att ta en flygtur från Småstaden till Storstaden. Efter att ha tagit del av ett antal av varandra oberoende nyhetsrapporteringar har jag förstått att ett oväder är på väg in över landet. Detta oväder har beskrivits i termer som "värsta ovädret sedan Gudrun", "superstormen", "extremt hårt väder" samt "orienteringstävling hotad". Media, tänkte jag och avfärdade det hela som densammas fantasier. Detta var innan jag besökte SMHI, denna starkast skinande diamant i vårt lands meteorologiska krona. SMHI informerade mig om att man i det län Småstaden tillhör utfärdat en klass 3-varning. Klass 3-varning. Det oroar mig litet. Eftersom mina egna ord inte kan göra en klass 3-varning rättvisa citerar jag den skinande diamanten:

Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.


I egenskap av allmänhet kommer jag alltså vara i stor fara och mitt samhälle kommer att störas i sina viktiga funktioner. Jag försökte därför kontakta er, kära flygbolag och verk som ansvarar för drift och utveckling av statens flygplatser för civil luftfart, för flygtrafiktjänst i fred för civil och militär luftfart, samt för utbildning av flygledare, för att reda ut huruvida det skulle vara säkert att färdas i flygplan imorgon. Men ni, kära flygbolag och verk, verkade inte angelägna om att lugna oroliga resenärer. Inte kunde jag hitta någon konkret information om läget inför morgondagens flygningar på någon av era webbsidor, kära flygbolag och verk..

Jag får därför förlita mig på vad min vän, den unge piloten, berättade för mig om sidvindskomposanter och multipla landningsbanor.


Med de allra vänligaste hälsningarna

Hakusch


detta är inte en kolerasäng

Kolerasängsysselsättningar i barndomen

Enligt rekommenderad litteratur kan HPV-infektioner fås bl.a. "as the result of chewing warts (a childhood habit)". Chewing warts!! Även den svenska översättningen kräver multipla exklamationstecken (fritt översatt från franskan, ett av Luxemburgs officiella språk): Tugga vårtor!!


på tv i luxemberg eller apropå tv-licens

På TV i Luxemburg ikväll kan man bl.a. se:


På dok ( den oppene kanal): Ingenting (?!). Men på fredag 20h00 ska de visa The little rascals („Die kleinen Strolche“).


På T.TV: Black and white - Soirée spéciale consacrée aux films en noir et blanc. Fast de ska bara visa en film, inte flera.


På RTL visas idag, Mëttwoch, den 25. Oktober 2006, Bis 1:00 Magazin & Journal (R). I fem timmar.


Sen har de ju regionala Nordliicht TV.
Nordliicht TV, vilka är det? Jo, två glada filmare med en dröm och en hund. Idag råkar vara en av de två dagar i veckan de sänder och temat för dagens sändningar är:


D'psychiatresch Strukturen am Norden

Denk- a Kraaftsport an der Gemeng Rammerech

Geeschterowend zu Esch-Sauer

Impressiounen aus eise Gemengen: Pëtschent


jag hör så mycket konstigt

"Diarré är tarmar som gråter."


"Om ögonen är själens spegel, är urin blodets."


"Som daggdroppar på rosenblad."  (om herpesblåsor)


i'm an achiever. achievers do things.

midnattssupé
eller
midnight-cooking
eller
glas som går sönder och broccoli som sprätter över hela köket
eller
dåliga idéer on a school night
eller
history repeats itself

ooo

Pugwall!!

Pugwall längst ner till vänster.  Långt hår!  Ooo.


åå som jag har väntat på att någon skulle lägga upp den här på youtube!


snabbkurs i vett och etikett

Min gode vän tillika cirkusbroder Klatusch tillbringade en inte helt obetydlig mängd tid igår med att vänligast upplysa mig om hur man bör bete sig.


- Vad gäller hattar inne på restauranger brukar män skygga för hattar på sina egna fruar men stimulera att kvinnan vid nästa bord bär en tokig hatt. Det gäller alltså att välja vem man klär sig för. Vidare bör man som dam låta mannen sköta beställningen. I synnerhet om han betalar.

- Men å käre bror, jag hoppas verkligen att man som dam tillfrågas om vad man önskar. Vissa äter ju till exempel inte fisk.

- Jag visste att du skulle fråga detta och bemödade mig därför lite extra för att inhämta upplysningar i ämnet. Mannen bör fråga damen om hon önskar något speciellt. Som dam bör man dock inte välja det dyraste på menyn utan låta honom rekommendera något.

- Käre bror, vad du kan! Käre bror, vad du vet!

- Ja.

- Men kläder då? Vad ska man ha på sig?

- En chic boa eller pälscape är snyggt och lätt att härbärgera på stolen.

- Så klart!

- Min unge bror, det här kan vara ett bra tillfälle att påminna dig om att inte vrida på huvudet för att stirra på andra gäster. Om Greta Garbo skulle komma in: vrid mest på ögonen.Note to self: Remember that cranial nerves III, IV and VI must work in concert for conjugate eye movements. This might be useful information when wanting to oggle Greta Garbo.


nej

Jag har bestämt mig: Jag ska inte kommentera litteraturpriset.


problemet med rubriksättning försvann ett tag med nu är det tillbaka

Jag överväger om jag ska kommentera litteraturpriset eller inte.
Återkommer med beslut inom överskådlig tid.

personlighetstest

Tycker du om tv-serien Vänner?


Resultat:


Om du svarade ja är du inte nödvändigtvis en dålig person men inte heller en särskilt bra person.


Om du svarade nej är du en bra person. I should know.
Smartast i Sverige, remember?


oh, look out you rock 'n rollers. oh, i think NOT.

Jag blir så oerhört besviken på att texten är

Time may change me
But I can't trace time

istället för

Time may change me
But I can't change time.

Det hade varit så mycket bättre and what not.
syrliga karameller kan ju i och för sig vara gott

Vore det inte för de standardiserade simbassängerna på allmänna badhus hade jag idag antagligen inte haft någon uppfattning om hur långa sträckor är. Kortare sträckor i varje fall. Sist jag använde detta måttsystem var häromkvällen då jag färdades på min cykel genom en skog som var tillräckligt läskig för att jag skulle tolka vissa ljud som hungriga ylande vargar. Samtidigt som jag blev jagad av dessa (imaginära?) vargar reflekterade jag över hur lång sträcka jag tillryggalagt. 100 meter? 150 meter? Jag visste inte men gjorde om det till simbassänglängder: hundra meter är fyra längder (eller bara två om man använder 50-metersbassängen som måttstock). Nja, det var nog lite för lite, sex längder verkade rimligare. Mm, sex längder.

Vidare tänkte jag på vilken tur jag haft som haft tillgång till detta fantastiska måttsystem. Vad vore jag utan det? Stackars alla barn i typ Afrika som inte har simbassänger. Hur vet de hur långt hundra meter är?
Å andra sidan lär de väl ha sitt eget system: till affären är det hundra meter. Affären tur och retur är alltså tvåhundra meter. Såvida man inte glömt falukorven och måste göra ytterligare en tur till affären, då blir det sammanlagt fyrahundra meter


dish isch no mobi, dish isch science

Biofilm

Den som fattar det roliga är bra! Värsta bra!