Dåligheter

Är tunt hår och trötthet är tecken på att man håller på att dö? Om det är det så är jag på god väg. Dåligt.


Dåliga saker med småstäder:

  • De visar inte Capote
  • Bussarna
  • Ingen tunnelbana
Dåligt.

matnyttigt

"When circumstances are appropriate, an individual voluntarily relaxes the external anal sphincter to allow defecation to proceed".

samt:

'"Evacuation is normally preceded by a deep breath [...]".

Berne, R och Levy, M : Principles of Physiology 3rd ed., 2000.


medicin, kreativa ådror samt Roger och Lotta


Diabetes är den nya ryssen.  Istället för att akta sig för ryssen ska man numera akta sig för diabetesen.  Det var väl bl.a. det som var dagens take-home-message från föreläsnigen som gavs av en idrottsmedicinare, en grupp som jag av någon anledning hyser viss skepis mot. Spelar ingen roll att idrottsmedicinaren i fråga var lektor och förutom diabetes även kunde mycket om pimaindianer, musklers metabola anpassning, samt även visste hur man använder sig av Power Point för att på bästa vis illustrera translokationen av GLUT4, viss skepsis infinner sig alltid. Det är något med trovärdigheten tror jag.

Jag misstänker att den kreativa ådran alla andra verkar ha äntligen gav sig till känna hos mig idag. Jag sprättade bort knapparna på en kofta och sydde dit egna. Babysteps.

Jag undrar hur maktbalasen mellan Roger Blomquist och Lotta Falkenbäck ser ut. Under sändningarna kan det ibland låta som att Lotta har övertaget, hon är ju trots allt expertkommentator. Roger är bara kommentator. Varje gång Roger tycker något är bra säger han "Det HÄR är bra" varpå Lotta ibland håller med men ibland säger hon även emot: "Nej, det var en grov miss". I såna stunder får man intrycket att Lotta har övertaget. Hon har ju till och med kommit på ett eget ord för de amerikanska kvinnliga åkarnas lutz som hon tycker är en bladning mellan lutz och flip: flutz. DET är bra, det kan bara en expertkommentator komma på. Lotta deltog själv i OS i Calgary 1988 och slutade på  en fin 21:a plats.