folkvettsexperten magdalena ribbing berättar om hur man bäst uppför sig i tunnelbanan och på bussen

- Vilket mobilvett ska man förvänta sig i kollektivtrafiken?
- Diskret mobilpratande är ju inget att bry sig om men folk som sitter och gapar och gastar i mobiltelefonerna tar ju ett stort utrymme, ljudutrymme, i detta gemensamma utrymme i det gemensamma rum som man har och där har alla samma rätt till utrymmet.


Dragen slutsats: Margareta Ribbing kan framför allt ett ord; utrymme


Vidare presenterar hon sitt förslag på hur man som brukare av kollektivtrafiken ska hantera medpassagerare som är alltför ljudliga i sitt mobiltelefonpratande:

- Jag föreslår att man vänligt säger till den som pratar högt i sin mobiltelefon att "Du hörs väldigt tydligt". Bryr den sig inte om det kan man börja lägga sig i samtalet och säga "Oj oj oj, sa han det?! Det menar du inte? Hoppsan, vad dyrt!" och så där.


Detta är alltså "hur man bäst uppför sig i tunnelbanan och på bussen" enligt Magdalena Ribbing. Det är tydligt att Magdalena Ribbing aldrig åkt en mer gangstapräglad sträcka med vare sig tunnelbanan eller bussen. Hade hon det skulle hon vetat att lägga sig i andras samtal gör man bara om man är i desperat behov av den dislokation av käken som den påföljande smällen på käften som att lägga sig andras samtal skulle resultera i.


Kommentarer
Postat av: Mary

haha, dåligt tips tycker jag :S

Postat av: h

ja,oerhört dåligt till och med.

2007-02-04 @ 11:51:08
URL: http://hakusch.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback