det kunde ha varit pär intergalactique

Enligt DN fick Chris Intergalactique jobbet som astronaut 1991 efter att ha konkurrerat med 293 andra svenskar. En av dessa svenskar råkar vara Pär Holmgren. Den långhårige väderpresentatörern? Ja.


chris intergalactique

Rymdblogg stod det på SvD. Shit maddafakka, tänkte jag. En rymdblogg. En blogg skriven i rymden. En rymdblogg skulle få alla jordbloggar att döööö av avundsjuka (min skulle). En rymdblogg skulle vara the mother of all blogs. Bra initiativ, Chris! Nej. Visade sig att Chris inte alls kommer att blogga från rymden. På rymdbloggen bloggar nämligen Dag. Dag befinner sig inte i rymden och kommer heller inte att vid någon tidpunkt i framtiden att befinna sig i rymden. Dags blogg är därför inte en rymdblogg utan en jordblogg, precis som min egen.

     Men Dags jordblogg är inte helt värdelös för det. Nej, i sin jordblogg berättar Dag bl.a. att Chris valt ett par minnesföremål som han ska ta med sig för att hedra de institutioner och organisationer som föremålen kommer ifrån. Chris tar bl.a. med sig svenska flaggan, affisch från Umeå Universitet, medalj från Stockholm Maraton samt Norges flagga. Norges flagga! Norge får alltså upp sin flagga i rymden (rymdflagga!) utan att ha behövt dragits med den evighetslånga följetongen "Chris eventuella rymdäventyr": Chris ska åka till rymden, Chris ska inte åka till rymden, Chris ska visst åka till rymden, Chris ska nog inte åka till rymden när allt kommer omkring, Jo, nu skickar vi Chris till rymden. Wait, this just in: They're telling me in my ear that Chris is not going to space (nu kanske det verkar som om att även engelskspråkiga nyhetsprogram varit intresserade av vår rymdman, men det var de nog egentligen inte) för att slutligen kulminera i att Chris faktiskt ska åka till rymden. Med Norges flagga.Antal gånger som ordet rymd används: 20


"up in the ass of timo"


90 sekunder istället för 10 år


halvmesyrer

Men ljug ordentligt åtminstone!


tre och en halv timme

Det tog aldrig slut. Jag övervägde möjligheten att ha hamnat i ett parallellt universum där dygnet var tre minuter långt, livet inget mer än en grupp på fyra fem som sjöng på rim och där folk i en mörk sal var gudar. Livet upprepade sig självt gång på gång för gudarna befallde livet att göra det. Först en gång, sedan två, sedan tre och sedan fyra. Vid den fjärde gången tröttnade en av gudarna och bad livet att sluta upprepa sig självt. Detta vredgade de andra gudarna och med ens blev denne gud, inte helt olikt Lucifer, en fallen ängel.

Livet, helt utlämnat på gudarnas nåd och onåd, slog nästan knut på sig själv i sin smått ängsliga iver att behaga. Skrattade gudarna tillräckligt högt? Roades gudarna tillräckligt mycket? Livet visste inte och ansträngde sig än mer för att behaga. Livet ansträngde sig så till den grad att allt till slut nådde ett slags högzonstolernas där ingenting längre var roligt förutom tanken på att livet någon gång måste ta slut. 

Jag var på spex.

tre biobesök på fem dagar

Inget roligt händer. Inget spännande händer. Inte ens kändisarna jag ser är spännande (läs: Lasse Kronér).


today is no music day

No Music Day

Jag borde använt det som argument när medlemmar ur spexet för andra dagen i rad envisades med att marknadsföra sitt spex genom falsksång på lunchen.


suckling mouse är en mus som fortfarande ammas. varken mer. varken mindre.

Att kunna rabbla massa CD-nummer är inget mindre är immunologisk snobbism. CD är immunologins Köchelnummer!


sex till åtta skivor brödAnvänd inte andras lypsyl. De kan ha herpes.

jag hade ingen aning om att epitetet "världens mest kända" även har en mattillämpning

                                       värsta famous matta

(Tack det andra flygbolaget som ger mig ne.se gratis i en månad och därmed tillgång till
 slumpordet. Härligheter)

a shower curtain is superior to the glass enclosure with a sliding door

 videojug.com - Life Explained. On Film. Fantastiskt!


hur man kysser någon passionerat

hur
 man säljer bilder på kändisar


hur man tandtrådar


bergochdalbanor är för folk som inte vet vad sinuskurvor är

Att jag har möjlighet att posta inlägg indikerar att jag lever vilket i sin tur mycket starkt uppmanar en att dra slutsatsen att jag inte alls dog i en flygkrasch till följd av stormen förra veckan. "Stormen". Jag tänker inte bevärdiga den med fler ord än så utan jag tänker låta den stå där inom citationstecken och skämmas vilket jag tror är en effektiv metod för förlöjligande och allmänt ifrågasättande.

Vad jag däremot tänker använda ord till är för att berätta om är ett tema som berördes i ett tidigare inlägg, nämligen information till resenären. Observera att jag inte bevärdigar Flygbolaget och Verket bara för att jag använder ord utan de är helt enkelt nödvändiga för att jag ska kunna kommunicera vad jag har att säga.

Eftersom ovan nämnda parter själva inte tänkte lägga ut någon information på sina hemsidor återstod inget annat för mig att göra än att själv kontakta dem (berg och Mohammed, käre läsare). Flygbolaget hade telefonkö på en halvtimme vilket man tycker att de skulle kunna tolka som en indikation på att folk är intresserade av att inte dö i flygkrascher orsakade av oväder och därför ringer till flygbolaget för att undersöka huruvida deras under de aktuella omständigheterna (“stormen”) inte helt irrationella dödsångest är befogad eller ej. Telefonisten som besvarade mitt samtal gjorde tyvärr varken till eller från vad gäller att minska min oro:

- Hej, jag tänkte höra hur det ser ut inför eftermiddagens flygningar med tanke på att ovädret ska nå Småstaden vid den tidpunkten.

- Mm, om det blir dåligt väder så flyger man inte.

- Nej, det hoppas jag också att man inte gör men jag undrade om ni fått några prognoser och redan nu kan säga något?

- Nej, men om det är dåligt väder så lyfter man inte. Det är kapten på planet om tar det besluten.

- Jaha, okej. Vad tar han i beaktande då?

- Om det är dåligt väder så klart! Planet lyfter inte om det inte är säkert.

- Adjö yxskaft.


Eftersom detta samtal på intet sätt gjorde att min dödsångest lämnade mig ifred utan snarare bidrog till att den satt och petade mig ännu hårdare i sidan med sina vassa naglar ringde jag till Verket vid Småstadens flygplats:

Det gick många signaler innan man till slut svarade. Även i detta fall borde det stora antalet människor som ringer kunna tolkas som en vilja bland oss i den del av allmänheten som enligt SMHI skulle vara utsatta för stor fara att informeras. (SMHI. Ett helt annat program)

- Hej, jag tänkte höra hur det ser ut inför eftermiddagens flygningar med tanke på att ovädret ska nå Småstaden vid den tidpunkten.

- Jo, det var ju några flyg imorse som inte kunde landa.

- Ja, jag läste det.

- I Östersund har man stängt flygplatsen.

- Ja, jag vet även det. Men vet du någonting om eftermiddagen här i Småstaden?

- Tja, jag har inte hunnit titta på nyheterna så jag vet inte. Men som det ser ut nu bör det kunna avgå.

- Jaha okej. Men planen imorse, var det på grund av ovädret som de inte kunde landa?

- Nej, det var snöröjningen som inte hade kommit igång ännu. Snön kom ju så plötsligt!

- Aja, tack ska du ha.


Men herregud, Verket! Inte hunnit titta på nyheterna? Snön kom plötsligt? Får Verket sina prognoser från samma källor som jag? Så får det inte vara! De måste få sina prognoser från svåra maskiner som spottar ur sig långa remsor med kurvor, siffror och streck inte från en man med peruk!


Dessutom bör någon ta sig ett snack med SMHI för att få in dem på rätt spår igen.


nej

Kursare: Åå, jag tror jag har ebola!

Jag: Jaså, så du blöder ur kroppsöppningar efter att ha varit i närheten av apor för fyra till sexton dagar sedan alternativt varit i kontakt med andra smittade som även de blöder ur kroppsöppningar?

Kursare: Nej.

Jag: Bedriv då en rimlig hypokondri och tro att du har influensa eller nåt istället.