praeterea censeo carthaginem esse delendam


En sån här skulle sitta väldigt bra just nu:
säkert en jävligt god glass"Magnum Strawberry white Krämig jordgubbsglass med tunna strimmor av jordgubbssås - doppad i vit choklad." Observera att den är en "NYHET!". Inte mina ord utan GB:s. (Proud owner of Cornetto Classico och andra härligheter)

Det märks att GB tagit till sig följande information när de namngav de små Magnumglassarna,  Magnum snack size.
Magnum
Pronunciation: 'mag-n&m
Function: noun
Etymology: Latin, neuter of magnus great
Foramen magnum: The large hole (at the base of the skull which allows passage of the spinal cord).

Istället för att lägga till mini vilket nästan kan sägas vara stardardförfarande vad gäller namngivning av produkter i små format har man på GB tänkt till. Magnum mini hade varit ett bra namn inte enbart för att det beskriver produkten (Magnum fast liten) utan även på grund av allitterationen. Men, och det är ett mycket viktigt men för det är i och med detta men som GB visar att de tänkt till, att kalla produkten för Magnum mini vore den värsta av oxymoroner. Liten stor blir den svenska översättningen vilket säkerligen skulle vållat mycket huvudbry ute i stugorna vi antas bo i.  En liten stor? Stor och liten, ja men liten stor, nej. GB insåg detta och valde att lansera produkten som Magnum snack size. Ett inte lika glamoröst namn som Magnum mini men ett namn som i varje fall inte tänjer logikens gränser och som låter oss äta Magnum  snack size utan att uppröras över  GB:s bristande kunskaper i latin och logik.

backstabbing bitch

Den här konversationen hade jag och Vädret för ett tag sen:

Jag:  Men hallå. Du, Vädret. Kom igen, inte den här kalla skiten.
Vädret: Nä, i och för sig. Kejrå, lite varmare och sol kan det  väl va.
Jag: Aa, gu va bra! Skitschyst.
Vädret: Peace out man.

Efter en sådan konversation tror man ju att jag och Vädret nått något slags samförstånd men idag så hoppade Vädret upp och bitchslapped me in the face i form av något som i det närmaste kan klassas som snöstorm. Hallå, Vädret, det är inte okej. Man gör inte så. Backstabbing bitch.

56703-6 resultatet av backstabbing bitch Vädret: gula gubbar som fryser

summering

Summering av festivaldagar:

Randiga tröjor: Jättemånga
Tjejer med barockfrisyrer: 2 st (!)
Svarta glasögonbågar: Många
Euforiska minderåringa: För många.
Euforiska medelålders: Inga. Dock en euforisk kvinna i 30-årsåldern på Stereo Total.
Folk i marint inspirerad mundering: 3. Håkan var dock snyggast i sin. Kolla. Syns förresten inte. Men det var så. Att bilden är dålig beror inte på att jag stod dåligt till utan på att jag är dålig på att fotografera och ännu inte lärt mig hur kameran fungerar. "Tryck på play."

håkan är snygg i sina kläder

Ödem: Ja
Folk som pruttar i folksamlingar: Ja, tyvärr
Tjejer med dragspel: 1. Den dåliga bildkvalitén beror på samma förklaring som getts ovan: Jag är en dålig fotograf.

tjej med dragspel (Wendy McNeill)

Drama och intriger: Inga alls. Eller jo, kanske ett väldigt litet drama.
Nakenchock: Timo Räisänen tog av sig skjortan efter att publiken skanderat "av med tröjan" i ett antal minuter. Jag behöver väl inte ens påpeka det orimliga i att kräva att någon tar av sig tröjan när vederbörande alldeles uppbenbart har på sig en skjorta.

nakenchocken


Dragna slutsatser efter festivaldagarna:

Folk som tycker om musik tycker även om randiga tröjor.
Folk som tycker om musik kan inte skilja på tröja och skjorta.bell orchestre

Vi var och såg  Bell Orchestre. Åå, så bra det var! Och efteråt fixade jag autografer åt A för "he was too shy to ask himself" från alla medlemmar i bandet. De frågade till och med om vi inte ville hänga med och ta en beer men det blev aldrig så. Men åå så kul det var!


för allas trivsel

För att få tillgång till tysta rummet på bibliotek bör studenten ha uppnått följande mål:

-Studenten ska ha förståelse för vad som är lämpligt klädval. Byxor i vitt prasseltyg är ej lämpliga i tysta rummet. Förutom att de stör auditivt med sitt prasslande utgör  vita prasselbyxor även ett visuellt störande moment då de är fula.

- Studenten ska ha visat att han/hon är kapabel till att sitta på sin plats utan att behöva resa sig och gå iväg var femte minut och därmed prassla i onödan med ovan nämnda fula byxor.

- Studenten ska ha uppnått insikter om vikten av att låtsas att eventuella oväsen man för är högst ovilliga. Genom att demonstrativt trippa på tå gör man de övriga vistande i tysta rummet mer välvilligt inställda än om man gapskrattar åt saker som inte alls är roliga och klampar med sina fula skor.

Efter avlagt kunskapsprov som består av att behärska rimligt biblioteksbeteende, dvs. stillasittande och tystnad får studenten tillgång till tysta rummet.
boarding completed. cabin crew - crosscheck and report.

Eftersom jag blivit en så kallad frequent flyer med tillhörande bonuskort har jag på sistone fått flera tillfällen att studera detta med flygning. Något som snabbt blir tydlig även för den mest oerfarne flygresenären är pilotens och styrmans vilja att informera passagerarna om olika mått och positioner.
Med tanke på passagerarnas begränsade möjlighet till att påverka kan det kännas onödigt att få all den informationen. Vissa skulle ändå hävda att det ändå är bra att man infomeras. Informeras? Förstår någon verkligen vad det de säger faktiskt innebär? Att man flyger på si och så många meters höjd säger i varje fall inte mig någonting annat än att man är väldigt högt uppe vilket redan konstaterats genom en snabb titt genom fönstret. Jag förstår att vi är högt uppe utan att man talar om det för mig. Jag förväntar mig att vi är högt uppe. 
Andra detaljer de förser oss med kan vara vilken landningsbana de tänker landa på. Vid min senaste flygning informerades vi om att man tänkte landa på bana 12. Bana 12? Är det en bra bana? Är bana 12 bättre än bana 11? Är flygplatsen känd pga sin bana 12? Är bana 12 rosa? Något speciellt med bana 12 måste det ju vara eftersom styrman var noga med att påpeka att det var just bana 12 man skulle landa på, först på svenska och sedan på engelska. We'll be landing in an eastward direction on lane 12.no smoking in this area

En sak som upptagit mina tankar de senaste timmarna är de jämförelser man gör när man pratar om areor. Ett inte alls ovanligt grepp är att jämställa den aktuella aren med en yta som det utövas någon idrott på. Planerna som förekommer flitigast i dessa sammanhang:

Fotbollsplan - I lungorna finns flera hundra miljoner lungblåsor med en sammanlagd yta stor som en fotbollsplan.  Ytan på de fotbollsplaner som används i stora intenationella sammanhang får vara mellan 6400 och 8200 m2.

-TennisplanTunntarmen har en yta stor som en tennisplan.  En tennisplans yta är dock inte helt oproblematisk. Beroende på om syftar på endast planen man spelar på eller även på den omgivande ytan varierar värdet (ca. 260m2 respektive 550 m2).


Det är inte alls förvånande eller konstigt att man försöker konkretisera storleken på areor genom att jämföra dem med olika idrottsplaner.  Att det är just idrotterna fotboll och tennis är inte heller förvånande då de båda är idrotter som de flesta har ett hum om. Varför tänker jag då på detta om då det varken är förvånande eller konstigt? Idag hörde jag nämligen någon använda badmintonplanen för att konkretisera en viss area.  Detta fick mig att fundera över vilka idrottsplaner som används i jämförande syfte och kom fram till resultatet ovan. Men det fick mig också att fundera över varför det bara är just dessa två planer som används, varför inte isrinken vars storlek de flesta ändå kan föreställa sig. Googlar man "stor som en isrink" får man 0 träffar. En annan fråga som dessa funderingar gav upphov till är om dessa jämförelser är lokalt präglade eller om de används i resten av världen? Använder människor i USA också fotbollsplaner som jämförande mått trots att fotbollen inte är lika utrbredd i USA som i Europa? Hur  gör man för att illustrera lungblåsornas yta i USA?

Vad som  är  tydligt är skillnaderna i de båda planernas respektive storlek vilket gör det ännu konstigare att man inte använder några andra idrottsplaner i jämförande syfte. Isrinken med sina ca . 1800 m2 skulle vara en utmärkt kandidat. Eller varför inte just badmintonplanen? Den vore idealisk för att illustrera ytor runt 70 m2.  För visst finns det väl andra areor än  6400 - 8200 m2 och  260 - 550 m2 ?

quelque part dans le corps

                           Anorectal junction


tankar av varierade art men av samma låga kvalité

- Varför känner jag ingen som heter Ossian? Varför känner jag ingen som i sin tur känner någon som heter Ossian? Förklaringen är ganska uppenbar: få människor heter Ossian. Fair enough, men någon heter Ossian. Det handlar bara om att hitta honom.


- När jag precis började mikroskopera upplevde jag en helt liten och väldigt märklig belåtenhet varje gång jag hittade skärpan. Det måste vara en av de mest malplacerade känslorna jag upplevt.


- Fanfaren de använder vid medaljceremonin vid inomhus-VM i Moskva är vulgär.


dysfagi

Dagens "Nä, är det sant!":

Svenska Dysfagiförbundet 
http://www.dysfagi.se/

(Dysfagi
- sväljningssvårigheter. Insåg snabbt att dysfagi inte tillhör vad som kan anses vara standardvokabulär.)

När vi ändå är inne på ämnet kan jag ju tillägga att jag själv lider av en släng dysfagi light i och med min onda hals. Om det är ytterligare ett tecken på att jag håller på att dö? Nej, såklart inte. Det är bara lite  dysfagi. Jag sa ju just det.

återfödslar

Bokstäver som upplevt en renässans:

  • w - www.
  • i -  vad vore iPod utan i? Just det. Pod.
  • e - e-mail, e-spara, e-bok, listan kan göras lång.
Resonemanget kan utökas till att omfatta även siffrror, i synnerhet 3: mp3, 3G, 3Ddåligheter av varierade art

Jag är säker, jag håller på att dö. Idag gick jag inte upp förrän klockan två på eftermiddagen. Att gå upp så sent en måndag är inte rimligt såvida man inte håller på att dö. Ergo: jag håller på att dö.

Dessutom har jag funderat. Resultatet av mina funderingar resulterade i detta:

Män som aldrig skulle lämna sina fruar för mig (oavsett om de faktiskt har en eller inte):


  • August Strindberg - Han skulle inte lämnat någon av sina tre fruar för mig vilket reflects very badly on me. Three strikes and I'm out känns lämpligt att tillägga.
  • Horace Engdahl -  Han skulle aldrig lämna en tjej som heter Marcelle i mellannamn för mig som inte har något mellannamn.
  • Valfri Hollywood-snygging - Därför det.
  • Ben Affleck - Nu tänker ni "hallå, han hör ju hemma  i kategorin Hollywoody-snygging". Där misstar ni er. Ben Affleck hör hemma i kategorin män-som-felaktligen-,-mycket-felaktligen-,-tas-för-Hollywood-snyggingar-men-som-inte-alls-är-det. Ingen kvinna eller man borde egentligen önska att Ben Affleck lämnade sin fru  för dem. Vi ska vara glada att Jennifer Garner tagit sig an Ben Affleck så att vi inte behöver oroa oss för att råka styra upp med honom en blöt utekväll, en tidpunkt då omdömet inte alltid verkar i ens favör. Tack,  Jennifer Garner. Tack.
  • En professor i kemi jag hade - Han ser inte mig som sin intellektuelle like.
  • Kungen - För att det skulle bli så mycket skriverier.

new kid on the block

H5N1 är den nya nya ryssen.


ännu mera dåligt

De visar inte Transamerica i småstäder heller! Hallå! Så här kan de inte göra. De kan inte anta att jag per automatik skulle vara intresserad av att se Fun with Dick and Jane men inte Transamerica bara för att jag bor i en småstad. Hallå!

matnyttigt #2

Det var en kille som åt fiskbullar idag. Väldigt retro.