äventyr i storstaden

Storstaden bjuder på så många äventyr. En vardagskväll vid en tidpunkt som var tillräckligt sen för att människor skulle känna samhörighet med varandra men ändå tillräckligt tidig för att samma människor inte skulle börja prata med varandra förvandlades ett enkelt besök på McDonalds till en upplevelse värdig ett ”kära dagboken”. Vid ett av långborden som ingår i McDonalds försök till förnyelse satt ingen mindre än den store svenske komikern Johan Glans. Trots sin storhet är det många som inte vet att Johan Glans heter just Johan Glans. Jag lägger därför in en bild på Johan Glans så att ni kan säga saker i stil med ”Jaha, är det han.” eller ”Men han vet jag ju vem det är.”  eller ”Jo men är det inte han som utsågs till årets manliga komiker vid svenska Stand Up-galan 2003 ” eller ”Men det där är ju han som spelade Nisse Hult i SVT:s nöjessatsning med namnet Nisse Hults historiska snedsteg som sändes under våren 2006 i sex stycken halvtimmeslånga avsnitt med manus och regi av Calle Åstrand.”

Johan Glans i all sin glans.

Ni som fällde någon av ovanstående kommentarer när ni såg bilden på Johan Glans bör även vara bekanta med det faktum att Johan Glans talar lustigt då han inte är från Storstaden utan från Eslöv. Ja, jag visste inte heller var det låg men här är en karta som illustrerar att Eslöv inte är Storstaden.


Eslöv


73% av Eslöv kommuns yta utgörs av åkermark. För fler finurliga fakta om Johan Glans hemkommun kan man besöka
Eslöv kommuns hemsida alternativt ringa Eslöv kommuns telefonväxel på 0413-62 000. (Men gör inte det. Det syftar inte till något.) I alla fall, Johan Glans, Eslöv, pratar konstigt. Med sig på McDonalds hade han två vänner som också pratade som om de kom från Eslöv. Frågan som direkt infann sig var: Har Johan Glans träffat på dessa män från Eslöv i en förening för Eslövbor i Storstaden eller tog han med sig dem från Eslöv när han flyttade? Om detta tvistar de lärde.
Värt att notera är att det inte vid något tillfälle skrattades vid Johan Glans bord vilket man kanske skulle kunna ha förväntat sig från ett sällskap som bröt bröd med årets manliga komiker 2003.

Andra berömdheter som siktats i Storstaden är Johanna Lind. Här tror jag inte att en bild kommer att ha samma effekt som ovan och leda till ett ”it’s fun to put a name to a face” och det är därför lika bra att jag talar om att Johanna Lind är 1993 års fröken Sverige. För enkelhetens skull och för att eventuellt hjälpa minnet på traven lägger jag in en bild på Johanna Lind iklädd folkdräkt från hennes dagar som rökfri förebild och ambassadör för Sverige.  Eftersom Johanna Lind är okänd för de flesta är det onödigt att fördjupa sig i andelen åkermark i hennes hemkommun.
Johanna Lind, fröken Sverige

För övrigt anser jag att post scriptum spelat ut sin roll i dokument skrivna på dator.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback